Flex informerar, Pressmeddelanden

Vi lanserar ny integration för kontroll av förarbehörigheter

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Vi lanserar ny integration för kontroll av förarbehörigheter</span>

Nu kan vardagen bli enklare och tryggare för alla arbetsgivare inom yrkestrafiken. Med en ny integration mellan Flex Applications och Behörighetskontroll Yrkestrafik BKY får du full koll på dina förares behörigheter direkt i ditt personalsystem.

Hur vet ni att era förares B- och C-körkort, YKB, ADR samt färdskrivarkort är giltiga? Hur kontrollerar ni giltigheten och hur ofta?

Alla arbetsgivare inom yrkestrafiken är skyldiga att säkerställa att deras förare har rätt behörigheter. Behörighetskontroll Yrkestrafik BKY är ett hjälpmedel för företagen att svara upp mot de behörighetskrav som lagstiftningen inom yrkestrafiken har satt upp. Systemet bygger på dagliga kontroller av förarbehörigheter och trafiktillstånd och är utvecklat av Svenska Taxiförbundet och Transportstyrelsen i samarbete med Sveriges Bussföretag och Sveriges Åkeriföretag.  Läs mer om BKY här.

Göran Säfström, Produkt & Kundansvarig för BKY, ser fram emot samarbetet med Flex Applications.
– Vi är mycket nöjda med att få in Flex Applications som systemleverantör till BKY. De erbjuder bra och smidiga lösningar till företag i godsbranschen och när man nu har integrerat anslutning till BKY får kunderna tillgång till ytterligare en användarvänlig funktion på ett och samma ställe. Att vara ansluten till BKY stärker ditt företags varumärke och visar att ni uppfyller de lagenliga kraven.

Med den nya integrationen till BKY kan du som använder det webbaserade personalsystemet Flex HRM hantera kontrollerna i ett automatiserat flöde direkt mot BKY. Syftet är att säkerställa att ingen anställd framför fordon utan giltig behörighet eller kompetens. Registret över förarna och deras behörigheter i Flex HRM fungerar som underlag när frågor dagligen ställs mot Vägtrafikregistret hos Transportstyrelsen via BKY. Skulle det finnas några avvikelser, exempelvis om ett körkort blivit indraget, rapporteras detta automatiskt och du som arbetsgivare kan direkt spärra föraren från att få nya köruppdrag.

Även Linda Tesell, Product Manager på Flex Applications, välkomnar det nya samarbetet:
– Här på Flex Applications strävar vi hela tiden efter att integrera den senaste tekniken i vår produktportfölj för att förenkla vardagen för våra användare. Att manuellt kontrollera alla förares behörigheter kan lätt bli väldigt tidskrävande. Därför känns det glädjande att kunna erbjuda våra kunder ett smidigt verktyg som sköter en stor del av detta jobb som en integrerad del av vårt personalsystem Flex HRM.

Om Flex HRM
Flex HRM är en av få lösningar på marknaden som samlar hela företagets personaladministration på ett och samma ställe. Bemanning av arbetspass, tidrapporter, reseräkningar, HR-stöd och lön i en enda sömlös helhetslösning. Flera system i ett för en effektivare arbetsdag, helt enkelt. Läs mer om Flex HRM här.

Relaterade inlägg