DST Control bytte ut det gamla systemet mot framtidssäkrade Flex HRM

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >DST Control bytte ut det gamla systemet mot framtidssäkrade Flex HRM</span>

Teknikföretaget DST Control har använt Flex Classic produkter inom tidredovisning, reseräkning och lön sedan 2014. 2020 bestämde man sig för att gå över till en helt webbaserad och modern lösning i och med bytet till Flex HRM.

Fredrik Bjurén är ekonomiansvarig och hanterar all administration i Flex system. Jag ber honom berätta lite om hur bytet till Flex HRM gick till.

– Det var jag och en konsult från Flex som höll i hela projektet, förutom i testperioden där även attestanterna var med och testade. Själva flytten med planering, implementering och testning pågick i cirka tre månader. Det gick relativt smärtfritt, tycker jag. Det mesta är bättre i Flex HRM, helt klart. Själva migreringsprocessen har gått bra tycker Fredrik. Det var några vändor med bokföringsfilen innan den satt som den skulle, men annars har projektet löpt på och man har satt upp alla regler som fanns i Classic och testat grundligt så att allt fungerar som det ska.

Integrationen med alla delsystem under ett skal är en fördel som förenklar och effektiviserar för oss. Det är alltid en omställning att få personalen att använda och lära sig ett nytt system. En fördel med att byta från Flex Classic till Flex HRM är att mycket känns igen, även om gränssnittet är modernare. Ett annat plus är att du får med dig mycket information om lösningar och regelverk som redan finns tillgängligt i systemet.

Hur har då de anställda på DST Control tagit emot det nya systemet?

Fredrik berättar:

– Reaktionen har varit övervägande positiv bland våra medarbetare, mycket är sig likt från Classic. Många uppskattar appen som gör att du kan sköta din rapportering när du är på språng. Integrationen med alla delsystem under ett skal är en fördel som förenklar och effektiviserar för oss. En stor fördel är att vi har åtkomst till hela systemet och att till exempel lönespecifikation finns både på webben och i appen även utanför företagsnätverket. Finns det då något som DST saknar från Flex Classic?

– Vi skulle vilja kunna styra visningen av lönespecifikationen i högre grad. Att kunna bunta ihop rader till exempel. Glädjande nog är detta en funktion som ligger högt på prioriteringslistan hos utvecklingsavdelningen på Flex, går allt enligt plan så kommer den redan våren 2021. På frågan om han skulle rekommendera Flex system till andra företag i branschen får jag ett tveklöst ja från Fredrik.

 

Om DST Control

DST Control är ett teknikföretag som tillverkar stabiliserade kamerasystem. Företaget har funnits sedan sent 80-tal och man har under årens lopp tillverkat kontrollsystem till företag som RUAG Space, Nasa, SAAB, ELEKTA och FLIR SYSTEMS. Huvudkontoret finns i Linköping. 

Relaterade inlägg