Sju goda skäl att välja ett webbaserat HRM-system

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Sju goda skäl att välja ett webbaserat HRM-system</span>

Trenden är tydlig: allt fler företag går från lokalt installerade HRM-system till webbaserade lösningar i molnet för en flexiblare och effektivare vardag. Har du full koll på alla fördelar som ditt företag kan dra nytta av? Här kommer sju starka argument för ett webbaserat HRM-system.

Varför välja ett webbaserat HRM-system?

 1. Jobba varsomhelst och närsomhelst – i dator, surfplatta eller mobil

  Behöver du klarmarkera din tidrapport när du är hemma och vabbar? Vill du skanna och bifoga dina kvitton och fixa din reseräkning när du sitter på tåget? Kolla hur många semesterdagar du har kvar och ansöka om ledighet hemma vid köksbordet? Eller alltid ha ett uppdaterat schema på fickan? Med ett webbaserat HRM-system har du tillgång till allt du behöver – närsomhelst och varsomhelst. Istället för att du har ett fast installerat program på en viss bestämd dator surfar du helt enkelt in till tjänsten på valfri webbläsare och loggar in med ditt användarnamn och ditt lösenord – ungefär lika enkelt som när du använder din internetbank eller din webbmejl. Satsar ni dessutom på en HR-leverantör som erbjuder en smart mobilapp kopplad till systemet behöver du och dina kollegor inte nödvändigtvis sitta framför datorn – de flesta uppgifter löser ni precis lika bra i surfplattan eller mobilen.

  I en mobilapp stämplar du din tid direkt när jobbet utförs – och slipper vänta tills du kommer in till kontoret.

 2. Få jobbet gjort nu – inte sen

  Känns det lite motigt att ta itu med dina administrativa måsten? Skjuter du ofta upp dem till sista stund? En smart grej med att använda en mobilapp för er personaladministration är att tröskeln till att få jobbet gjort nu, och inte sen, blir superlåg. Låt oss ta tidrapporteringen som ett exempel. Eftersom du alltid har mobilen på dig när du är ute på jobb, mellan möten eller när du sitter hemma är din tidrapport bara en knapptryckning bort och du slipper vänta tills du kommer in till kontoret. Du stämplar din tid direkt när jobbet utförs och behöver du byta kund eller projekt gör du bara det med ytterligare en knapptryckning. Klart i en handvändning! Inga detaljer hinner falla i glömska och det är betydligt mindre risk att jobbet läggs på hög.

 3. Enklare vardag för IT-avdelningen

  Servrar, lagring, säkerhet, backuper och installationer – genom att lägga er personaladministration i molnet slipper ni bekymra er om allt som hör det tekniska till. Driften och underhållet fixar leverantören – så att ni kan satsa helhjärtat på det ni gör bäst.

 4. Alltid senaste versionen – ja tack!

  Många leverantörer av HRM-system i molnet erbjuder även möjligheten till automatiska uppdateringar av programvaran – så att er IT-avdelning slipper att göra det jobbet. På det här sättet behöver ni heller aldrig fundera över om ni jobbar med den senaste versionen och kan alltid vara säkra på att ni får tillgång till nya användbara funktioner direkt när de släpps.

 5. Snällt mot er budget

  Med en molnlösning slipper ni för det första kostsamma investeringar vid själva uppstarten – inga egna servrar behöver installeras exempelvis. För det andra kan ni hålla nere olika typer av löpande IT-kostnader – för licenser, hårdvara, underhåll, egen eller inhyrd IT-personal, för att nämna några exempel. Och eftersom de flesta molntjänster har en fast abonnemangsavgift (per månad eller år) får ni också bättre kontroll över er IT-budget och slipper oförutsedda utgifter.

 6. Ett webbaserat HRM-system växer i takt med er

  Kanske är ni i expansiv fas och rekryterar ny personal löpande? Kanske vill ni också kunna börja med några basmoduler i ert HRM-system för att sedan bygga på med fler specialiserade funktioner allteftersom? Med ett webbaserat HRM-system i molnet kan ni skala upp eller ner efter just era behov och ni slipper betala för användarlicenser och funktionalitet ni inte utnyttjar.

 7. MVG i säkerhet

  Vad gör ni om det inträffar en säkerhetsincident på arbetsplatsen – till exempel en brand eller ett inbrott där ni riskerar att gå miste om viktig data om tider, löner och personal? I en molnlösning gör leverantören kontinuerliga backuper så att ni alltid är skyddade mot dataförlust. Ni får även hjälp med andra säkerhetsrelaterade frågor som det kan vara svårt för företaget att ha full koll på inhouse – allt från virusskydd och brandväggar till övervakning av driften.

Dags att uppgradera till ett riktigt vasst webbaserat HRM-system? Om valet faller på Flex HRM får ditt företag tillgång till en kostnadseffektiv, trygg och framtidssäker molnlösning och moderna funktioner som automatiserar och sparar tid. Att Flex HRM dessutom är en helhetslösning för alla delar i HR-flödet innebär ytterligare fördelar när det gäller att jobba smart och effektivt. Ni slipper använda en separat app för tidrapportering, en andra app för reseräkning, en tredje lösning för scheman och bemanning, och så vidare. Vår mobilapp Flex HRM Mobile samlar allt du behöver på samma ställe – i din ficka. Visst låter det bra? Läs mer här.

Relaterade inlägg