Upptäck nyheterna som förenklar din arbetsdag!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Upptäck nyheterna som förenklar din arbetsdag!</span>

Stressigt på jobbet? Med rätt verktyg finns det värdefulla minuter att spara – för såväl chef som anställd och löneavdelning. Våra utvecklare jobbar ständigt för högtryck med att ta fram nya funktioner och smartare flöden i vårt webbaserade personalsystem, med målet att du ska få en enklare arbetsdag. Håll till godo, här kommer åtta highlights från våra releaser under 2020* som du inte vill missa!

 1. Dagsfärska nyckeltal – även när du är på språng

  Vår stora nyhet under våren 2020 var Flex HRM dashboard – den smarta digitala instrumentpanelen som ger chefer och ledning en snabb ögonblicksbild över sjukfrånvaro, personalomsättning, avgångsorsaker och andra viktiga nyckeltal – i ett par snabba knapptryck. Allt förpackat på ett lättbegripligt och intuitivt sätt med cirkeldiagram, grafer och mätare med grönt/gult/rött ljus. I vår senaste release har du även tillgång till dina dashboards direkt i appen – perfekt för dig som behöver uppdatera dig på dagens siffror under pågående möte eller när du är på språng.

 2. Hela lönespecifikationen i fickan

  Hur föredrar du att ta del av dina viktiga papper? Allt fler väljer nu bort traditionell papperspost och e-post till förmån för de senaste digitala lösningarna för räkningar, brev från företag och myndigheter – och lönebesked från arbetsgivaren. Nu har du tillgång till digitala lönespecifikationer i Flex HRM Payroll även i mobilen – så att du kan kolla din lön och dina saldon närsomhelst och varsomhelst.

 3. Medarbetarsamtal 2.0

  Upplever ni att administrationen kring era medarbetarsamtal stjäl alltför mycket tid och energi? I vårt HR-system Flex HRM Employee har vi under året lagt till flera smarta funktioner för ett 100 % digitalt och sömlöst flöde. Chef och medarbetare kan nu förbereda sig inför samtalet på varsitt håll och dela sina svar först när de känner sig redo. Därefter signeras formuläret. Och för att ytterligare underlätta processen kan ni använda er av den smarta funktionen som pushar ut påminnelser till chef och anställd – så att båda parter har koll på vad som ska göras och när.

 4. Slut på kvittotrasslet

  Trött på kvittotrassel? I vårt reseräkningssystem Flex HRM Travel finns en smart funktion där du kan fota ditt kvitto med mobilen och sedan låta appen läsa av belopp, moms och andra detaljer från kvittot och lägga in dessa på rätt ställe i reseräkningen. Nu har vi förfinat tekniken och tagit kvittotolkningen till en helt ny nivå – med en fem gånger snabbare hastighet än tidigare och en träffsäkerhet som överträffar många andra system på marknaden. Inga mer stressframkallande kvittohögar när appen gör jobbet åt dig!

 5. Stenkoll på semester i både lön och tid

  Semesterdagar, flextimmar, komp och sjukfrånvaro… Det är många detaljer som varje månad måste bli rätt i lönekuvertet. Och helst vill du ju slippa alltför mycket krångel på vägen. I Flex HRM har vi därför sett till att du nu enkelt får över önskade saldon, såsom semester, komp och flex direkt från tidrapporterna till lönehanteringen, helt utan handpåläggning och med minimal risk för felkällor.

 6. Hela reseräkningen i en handvändning

  Nu är ju som bekant inte tiden för de där långväga företagsresorna – men kanske finns det ändå tillfällen då ni behöver kunna registrera kvitton, utlägg och reseräkningar på ett smidigt sätt med så få moment som möjligt? Med ett smart gränssnitt har vi nu gjort det ännu enklare och smidigare att registrera resor och utlägg i reseräkningssystemet Flex HRM Travel. Nu har du nämligen alla funktioner du behöver samlade under en enda knapp i systemet – oavsett vilken typ av resa eller utlägg du ska registrera. Sedan följer ett pedagogiskt flöde som guidar dig hela vägen från start till mål. Hela reseräkningen fixad i en handvändning!

 7. Bli påmind om dagar som är värda att fira

  Har du en tendens att missa dina kollegors födelsedagar eller andra årsdagar? Nu kan du få en påminnelse när det är en födelsedag i antågande, eller när det firas årsdag på jobbet – direkt i personalsystemet. En tårta, en guldklocka eller ett mejl – att känna sig uppmärksammad gör medarbetaren glad och bidrar till den positiva stämningen på hela arbetsplatsen!

 8. Smart genväg till rätt skattetabell

  Inför varje nytt år är det en hel del rutiner att bocka av för dig som arbetar med lön. Bland annat måste du se till att uppdatera era register med korrekt skattetabell för varje anställd, genom en så kallad FOS-förfrågan. Tidigare fick du göra en körning i systemet, skapa och spara ner en frågefil, ladda upp den hos Skatteverket, vänta flera dagar på en svarsfil och sedan ladda upp den igen i lönesystemet – knappast en särskild effektiv process, med andra ord! Nu finns det dock en smart direktkoppling (API) mellan Flex löneprogram Flex HRM Payroll och Skatteverkets tjänst som gör det möjligt att direkt hämta in uppgifterna med ett enkelt knapptryck – helt utan krångel med filer och irriterande väntetider.

Flex HRM är det smarta webbaserade HRM-systemet som samlar hela företagets personaladministration i ett enda sömlöst gränssnitt. Tidrapporter, reseräkningar, bemanning, HR-stöd och lön – allt under samma paraply för optimal smidighet och överblick. Använd Flex HRM via din dator, surfplatta eller mobil – närsomhelst och varsomhelst.
* Dessa nyheter släpps successivt från december 2020 till och med mars 2021 till befintliga kunder.

Relaterade inlägg