Flex programvaror

Smartare lönehantering med innovativ teknik – här är nyheterna att se fram emot i Flex HRM Payroll!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Smartare lönehantering med innovativ teknik – här är nyheterna att se fram emot i Flex HRM Payroll!</span>

En tryggare och ännu mer automatiserad löneprocess med hjälp av innovativ teknik – nu är det spännande saker på gång i vårt lönesystem Flex HRM Payroll! Häng med när vår Product Manager Rickard Åsell berättar mer om funktionerna att hålla ögonen på framöver.

– En stor utmaning som de flesta företag brottas med är att hitta alla felaktigheter innan lönerna ska betalas ut. För att beräkna en korrekt lön är löneavdelningen beroende av en stor mängd uppgifter som alla måste vara korrekta. Just därför har man ofta en rutin där både medarbetare och chefer måste godkänna tidrapporter och reseräkningar innan de förs över till lön. Men trots detta är risken för fel fortfarande stor.

Det säger Rickard Åsell som är Product Manager och leder utvecklingen av Flex HRM Payroll, det webbaserade och framtidssäkrade lönesystemet som är en del av helhetslösningen Flex HRM.

Smartare felsökning med bevakningscentral och AI-teknik

I värsta fall behöver du som lönespecialist tillbringa ändlösa timmar på manuella kontroller för att inga fel ska slinka igenom – men det finns (tack och lov) goda möjligheter att låta tekniken ta över en stor del av detta jobb.

Det Rickard och hans team är i färd med nu är att bygga ett verktyg som signalerar vilka felaktigheter och avvikelser som du kan behöva titta närmare på i samband med lönekörningen.

– Vanliga situationer som du som lönespecialist vill få varningar för är om lönen är negativ (alltså att en skuld har uppstått), om skatteavdrag saknas, om man har tagit ut fler semesterdagar än man har rätt till, eller om nettolönen avviker orimligt mycket mot tidigare utbetalningar, förklarar han.

 

Hur kommer detta att gå till mer konkret?

– Vi jobbar med två parallella spår kring detta. Dels tänker vi oss automatiska bevakningar som bygger på uppsatta regler som systemet kollar av, en funktion som vi kallar för Bevakningscentralen. Med denna typ av bevakningar kan man fånga väldigt mycket. Målsättningen är att kunna lansera funktionen under sommaren eller hösten 2024, säger han och fortsätter: – Det andra spåret vi jobbar med är att försöka använda AI-tekniker för att hitta mönster och framför allt avvikelser i mönster. Med denna teknik kan man i teorin hitt a fel som man inte ens letar efter, vilket kan vara mycket kraftfullt.

Detta är ett samarbetsprojekt tillsammans med andra tech-bolag, berätta mer om det!

– Det stämmer! Tillsammans med tre andra systemleverantörer inom Visma-koncernen deltar vi i ett utforskande AI-projekt där vi tittar närmare på om AI är en framgångsrik väg för att hitta fel i lönehanteringen. Superspännande tycker vi, och det finns goda förhoppningar om att det här kommer att mynna ut i något riktigt bra för oss och våra kunder.

Flygande uppstart med nytt migreringsstöd

Utöver dessa nyheter ser Rickard och hans team också fram emot att arbeta vidare med ett verktyg som ska göra startsträckan kortare vid byte till Flex HRM Payroll, ett så kallat migreringsstöd.

– Målet med detta är att göra det enklare att sätta upp alla inställningar, importera data och kontrollera att allt ser korrekt ut innan skarp start, oavsett om du redan använder någon del av Flex lösning eller om du byter från en annan leverantör. Än så länge är projektet i ett tidigt skede, men det är något som kommer att stå högt upp på vår prioriteringslista under 2024, avslutar Rickard.

Vill du prata innovativ lönehantering med oss?

Nyfiken på att veta mer om hur Flex HRM Payroll kan effektivisera och framtidssäkra er lönehantering? Eller är du kanske redan nu redo för en personlig visning av systemet utifrån just ditt företags behov?

Skicka oss ett mejl idag. Vi hörs!

Relaterade inlägg