Pressmeddelanden

Flex Applications blir en del av Visma-koncernen

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Flex Applications blir en del av Visma-koncernen</span>

Det ledande programvaruföretaget inom HR och lön Flex Applications förvärvas av mjukvarubolaget Visma och fortsätter därmed sin tillväxtresa med ny ägare. Bolaget fortsätter att drivas självständigt under eget namn.

Att ta klivet över till Visma var ett strategiskt beslut i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för framtida utveckling, och valet av aktör har skett med stor omsorg. Det berättar Björn Jareblad, vd för Flex Applications.

– Flex Applications har drivits med framgång av samma ägare i över trettio år och står nu inför ett generationsskifte. Att öppna upp oss mot en större koncern blev då ett naturligt nästa steg i bolagets fortsatta resa. Genom åren har vi fått flera erbjudanden från olika aktörer som följt oss och noterat företagets framgångar. Björn Jareblad berättar varför valet till slut föll på Visma: – Framförallt handlade det om att Visma verkligen kan vår bransch. Dessutom är det en trygg och stabil aktör med fokus på långsiktighet som jag har ett stort förtroende för. Detta är något som kommer att gynna både vårt bolag och våra kunder på många sätt.

Fortsätter under eget namn

Uppköpet innebär att Flex Applications ägare nu lämnar över ägandeskapet till Visma-koncernen. Björn Jareblad sitter kvar som vd för de svenska bolagen inom koncernen. Veronica Tjomsland och Vegard Tjomsland sitter kvar som vd för de nordiska bolagen inom koncernen. Inga förändringar väntar heller i fråga om övrig ledning, personal eller kunder. Flex Applications fortsätter att drivas självständigt under eget namn. Förvärvet genomfördes 1 nov 2022.

Viktigt steg i satsningen på Norden

Flex Applications är idag en av de ledande leverantörerna inom området webbaserade personalsystem i Sverige. Dessutom har man sedan cirka tio år tillbaka en verksamhet med fokus på den nordiska marknaden, med kontor i Oslo och Köpenhamn. Nu är man redo att växla upp den nordiska satsningen.

– Med vårt personalsystem Flex HRM har vi en riktigt stark produkt för koncerner med dotterbolag runtom i Norden, där du kan hantera allt du behöver i ett gemensamt system, tvärsöver bolags- och landsgränserna. Med Visma kommer vi dessutom ha en partner som, liksom vi, vill satsa och växa i Norden. Tillsammans blir vi ännu starkare på den nordiska marknaden, förklarar Björn Jareblad.

Om Visma

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. De förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och förbättrar därigenom människors vardag. Koncernen har totalt 13 500 anställda som är dedikerade till att göra morgondagen bättre för 1 400 000 privata och offentliga kunder i Europa och Latinamerika. 2021 hade Visma en omsättning på 2 081 miljoner euro.

Här kan du läsa Vismas pressmeddelande.

För mer information, kontakta:
Carola Lissel, Strategy Director – Sweden, +46 704 266 116, carola.lissel@visma.com
Björn Jareblad, VD Flex Applications Sverige, +46 708 85 51 60, bjorn.jareblad@flexapplications.se Veronica Tjomsland, VD Flex Applications International, +47 41 21 46 47, veronica.tjomsland@flexapplications.no
Vegard Tjomsland, VD Flex Applications Denmark, +47 41 35 54 73, vegard.tjomsland@flexapplications.no

Relaterade inlägg