Flex programvaror

Fem HRM-nyheter som förenklar din arbetsdag

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Fem HRM-nyheter som förenklar din arbetsdag</span>

Flex HRM är systemet som ständigt vidareutvecklas – så att du ska få en smartare och smidigare arbetsdag. Här tipsar vi om fem nya funktioner som vi tror att du kommer att gilla lite extra.

 1. Nya sätt att skapa rapportmagi 
  Skräddarsydda rapporter med data från Flex HRM med minsta möjliga krångel – låter inte helt fel, eller hur? Med vår tilläggsmodul Rapportgeneratorn är det möjligt, och nu har vi fyllt på med ännu fler möjligheter att skapa rapportmagi. Kolla in nyheterna nedan:

  Full koll på resor, bilar och kontokort
  Nu kan du i några snabba klick få ut information om både restids- och traktamentesregler från anställdaregistret direkt i rapportgeneratorn. Dessutom har vi lagt till möjligheten att ta ut uppgifter om fordonstyp, registreringsnummer med mera (kort sagt all den info du kan behöva när det kommer till den anställdes bil/bilar). Anställdas kontokort, då? Jajemen, även dessa uppgifter går att få ut!

  Supersmidig översikt över scheman och tidregelverk
  Önskar du att det fanns ett plättlätt sätt att få koll på alla scheman, OB- och övertidsregler som används på ditt företag? Nu är väntan över! Vi har sett till att du enkelt kan få ut all den information som finns på en schemarad i Flex HRM – snyggt och smidigt förpackat direkt i Rapportgeneratorn.

 2. För lite dygnsvila? Få koll på läget med Flex HRM Time. 
  Genomtänkta och hållbara scheman – det är A och O för medarbetarnas välbefinnande. Bland annat behöver du som schemaläggare ha koll på att medarbetarna får minst elva timmars sammanhängande dygnsvila (skärpta regler från och med oktober 2023). Att få till administrationen runt det hela är inte alltid det enklaste – men som tur är finns det smarta verktyg som underlättar jobbet.

  I Flex HRM har du sedan tidigare tillgång till en inbyggd kontroll som minskar risken för att du råkar planera in anställda på ett sätt som strider mot arbetstidsreglerna. Nytt från version 2024.2 är att du enkelt kan kontrollera när en anställd har haft för lite dygnsvila under en dag, för att antingen säkerställa tillräckligt med vila nästa dag eller kompensera den anställde i form av ledighet. Systemet hjälper dig att hålla koll på den faktiskt arbetade tiden och inte bara den schemalagda tiden, med andra ord.

 3. Fixa månadsrapporteringen till Fora som ett proffs
  Denna nyhet avser dig som använder Flex HRM med Sverige som basland.

  Tolv är bättre än en! Jobbar du med löner gissar vi att du inte har kunnat undgå den stora grejen inför 2024, nämligen att Fora inför månadsvis istället för årsvis rapportering av löner – till att börja med för alla anställda som räknas som arbetare. Senast den 31 maj ska löner utbetalda under perioden januari-april vara rapporterade på det nya sättet. Här på Flex vill vi göra allt vi kan för att göra övergången så smidig som möjligt för alla er lönehjältar där ute.

 4. Full koll på ersättningarna direkt på lönespecen
  Denna nyhet avser dig som använder Flex HRM med Sverige som basland.

  God nyhet för alla er som som har efterfrågat möjligheten att se all information om en viss ersättning direkt på lönespecifikationen! Nu har vi nämligen sett till att du kan välja om en intern kommentar som skrivits in på fliken Ersättningar i tidrapporten ska följa med till lönespecen – så att du som medarbetare tydligt kan se vad det gäller. Den nya funktionen kom i version 2024.2 och kan (förutom för ersättningar) även användas för kommentarer som angivits på tidkoder, såsom komp, ob och beredskap. Magiskt, ju!

 5. Fiffig funktion i Flex HRM Mobile: låt vikarierna tala om när de kan hoppa in 
  Så här: vi vågar tala för alla schemaläggare och chefer när vi säger att ingen gillar trasslet med att ringa runt och jaga personal till arbetspassen. Därför är vi riktigt glada över att presentera en ny smart grej som underlättar kommunikationen med exempelvis vikarier som tillfälligt hoppar in och jobbar. Kort förklarat funkar det såhär:
  - Aktivera först funktionen i inställningarna under Tid och bemanning.
  - I vyn Mitt schema i Flex HRM Mobile kan personalen sedan tala om att de är tillgängliga för jobb.
  - Voilà! I Flex HRM på din dator ser du som schemaläggare nu snabbt vilka medarbetare som har meddelat att de är redo att hoppa in. Nu är det bara att tillsätta dem till arbetspassen i fråga.

Låter grymt! Jag vill veta mer!

Oavsett om du redan använder Flex HRM eller inte (ännu) berättar vi gärna mer om hur arbetsdagen kan bli smidigare med vår verktygslåda. Skicka oss ett mejl idag!

Relaterade inlägg