Roslagsbanan gillar nya Flex

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Roslagsbanan gillar nya Flex</span>

Under november har en grupp på Roslagsbanan testat den nya versionen av Flex. De gillar framförallt mobilappens utökade funktioner.

Med ett nytt gränssnitt, utökad sökbarhet och fler funktioner i mobilappen blir nya Flex, dvs Flex HRM, ett lyft för Strukton. Viktor Blomroos, signaltekniker på Roslagsbanan, har ingått i testgruppen. Han visar mig det tidsödande arbetet med att lägga scheman i gamla Flex (Flex Classic). På datorn går han in en dag i taget och väljer dag, dagschema och andra valbara alternativ: klick, klick, klick… Det tar lång tid att lägga en hel vecka för en person och när det är dags för nästa person får han börja om.

Med nya Flex går det mycket smidigare. – I Flex HRM kan vi lägga en hel vecka och sedan kopiera till andra. Man behöver inte lägga dag för dag för alla tekniker. För det tar ju ett tag, säger han. Sökbarheten är väldigt begränsad i gamla Flex. Söker du t ex på arbetsnummer så hänger sig systemet och du får starta om och logga in på nytt. I Flex HRM är det andra bullar. Viktor visar sökningar på arbetsnummer och schematider. Det går även att söka på projektnamn, så kommer arbetsnumret upp. Smidigt, tycker Viktor, att slippa fråga arbetsledaren när den glömt skriva upp arbetsnumret.

Att komma igång med den nya versionen har inte varit något problem. Raderna ser likadana ut i nya systemet och det är samma koder. – Det är väldigt likt det gamla och du skriver likadant. Om du har jour skriver du jour och journummer. Det funkar likadant med alla koder. Så det är väldigt lätt att komma in i det, säger Viktor.

"Ett tips: använd mobilappen så mycket som möjligt." Viktor Blomroos, signaltekniker på Roslagsbanan, har ingått i testgruppen vid införandet av Flex HRM.

Vass mobilapp

Nu när hela Strukton går över till Flex HRM vill Viktor särskilt tipsa om alla funktioner i mobilappen. Här kan du t ex skriva reseräkningar, registrera utlägg, ansöka om frånvaro och ange om du vill få ut övertid i tid eller pengar.

– Den funkar mycket bättre än vad den gamla appen gjorde. Man behöver inte alls komma in till kontoret och skriva på datorn längre. Man kan göra det ute på jobb i telefonen, eller i omklädningsrummet, ute på traktamente eller utbildning. Man slipper gå till datorn och logga in. Det är ett tips, använd mobilappen så mycket som möjligt, säger han.

Eftersom nya Flex ligger i molnet så behöver du inte heller gå in via intranätet för att logga in i det på datorn. Det räcker med en webbläsare så kan du komma åt systemet var du än är, även på datorn. Viktor ser att den nya versionen kan spara en hel del administrativ tid. Tid som kan läggas på annat arbete istället. En hel del irritation kommer också att försvinna. – När det inte funkar, det är långsamt och man måste sitta och vänta. Då struntar folk i att skriva tid, så gör man det en annan gång och då kommer man inte ihåg, säger han.

Man behöver inte alls komma in till kontoret och skriva på datorn längre. Man kan göra det ute på jobb i telefonen, eller i omklädningsrummet, ute på traktamente eller utbildning. Man slipper gå till datorn och logga in.

Slippa tjat om tidrapportering

Arbetschef Lukas Lybeck Sköld är inne på samma spår och hoppas att alla nu kommer att registrera sin tid snabbare utan tjat. När tiderna snabbt kommer in i affärssystemet Navision får arbetsledning och platsledning en bra överblick i projekten.

– Då blir det mindre stress och ångest i slutet av varje månad. Det här är ett verktyg för att hjälpa våra kära kollegor på kontoret. Får vi den hjälpen av teknikerna så får vi jättemycket energi över att lägga på andra saker, som att prata med och se våra medarbetare, säger han. Viktor tycker att det ska bli skönt nu när Flex HRM börjar rulla efter nyår. – Då är det bara att köra, säger han.

Lukas Lybeck Sköld är nöjd med Flex HRM. Hunden Dolly har övervakat under testperioden.  Denna intervju gjordes av Matti Ridenfeldt, internkommunikatör på Strukton Rail.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade inlägg