Clas Ohlson ville ha ett modernt och användarvänligt system

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Clas Ohlson ville ha ett modernt och användarvänligt system</span>

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson behövde ett nytt tidredovisningssystem som kunde möta företagets expansionstakt. Valet föll på Flex Tidredovisning.

— Vi ville ha ett modernt och användarvänligt system. Flex uppfyllde nästan samtliga punkter på vår kravlista, säger Lars Berg som arbetar på Clas Ohlsons personalavdelning och var med vid upphandlingen.

Ett av de viktigaste kraven på systemet som skulle ersätta det gamla tidredovisningsprogrammet Timecon, var en bemannings- och schemaläggningsmodul – ett arbete som fram tills idag gjorts manuellt i MS Excel. För att möta de specifika krav som Clas Ohlson hade gjordes en överenskommelse om utveckling av de punkter som inte redan uppfylldes.

Sedan maj 2008 kör Clas Ohlson skarpt i tre butiker, samt ett tiotal tjänstemän. Efter sommarmånaderna rullar systeminförandet vidare, då övriga butiker, lagerpersonal och resten av tjänstemännen ska börja använda Flex.

Om Clas Ohlson

Clas Ohlson har butiker i Sverige, Norge och Finland. I sortimentet finns 15 000 produkter inom hus och hem, teknik och hobby – ett brett sortiment som de ständigt förnyar för att det ska passa kunderna. Företaget grundades 1918 i Insjön och hade då postorder som sin huvudsakliga verksamhet. På 80-talet kompletterades verksamheten med butiksförsäljning. Insjöbutiken, som var den första att öppna, har i dag en butiksyta på ca 2 200 kvadratmeter och är Dalarnas största turistmål. Mer info: www.clasohlson.com

Relaterade inlägg