En stor portion samarbete och glada tillrop när Flex HRM sattes i drift hos Nord-Lock

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >En stor portion samarbete och glada tillrop när Flex HRM sattes i drift hos Nord-Lock</span>

Nord-Lock saknade närheten och flexibiliteten det innebar att ha lönehanteringen i huset, så de gick emot trenden och tog hem den igen. Resultatet: en rekordsnabb implementation, som gick helt enligt plan.

Att göra mekaniska lösningar som finns runt omkring oss säkra och hållfasta. Det har varit Nord-Locks huvudsyfte sedan företagets startades 1982. Skruvsäkringslösningarna används idag inom vitt skilda branscher över hela världen. Huvudkontoret finns i Malmö, men i Mattmar, i Jämtlands län, sitter 150 personer. Där finns också lönefunktionen.

– Vi hade tidigare vår lönehantering outsourcad, men hösten 2018 beslutade vi oss för att ta hem den. Efter att ha varit i kontakt med Flex insåg vi att vi skulle få en höjning av kvaliteten till samma pris om vi plockade hem hanteringen, berättar Yvonne Jansson, löneadministratör på Nord-Lock.

Ett riktigt bra implementationsteam tillsammans med vår vilja att förändra bidrog till en lyckad implementation. Anette Green, HR-chef på Nord-Lock, tillägger: 

- Vårt motiv var att vi ville ha en tillgänglig, kvalitativ lönesupport som också kan ge det lilla extra till HR och chefer utan att det ska ta lång tid eller kosta mer. Totalkostnaden för att köra lön inhouse är densamma som att köra den externt, men enligt den bedömning vi gjorde får vi mer för pengarna i form av stöd, tid och tillgänglighet.

Smidigt att komma igång

Sedan följde ett nära samarbete mellan Flex och Nord-Lock för att implementera systemet. Vid fem tillfällen träffades man för gemensamt arbete och däremellan arbetade man parallellt hos Flex och Nord-Lock för att få in alla uppgifter och få igång systemet. Allt som allt avlöpte fem månader från projektstart till skarp drift.

– Det gick betydligt snabbare än vad det normalt gör. Men ett riktigt bra implementationsteam tillsammans med vår vilja att förändra bidrog till en lyckad implementation. Arbetet har varit smidigt med en stor portion samarbete och glada tillrop! Efter driftsättning upptäcktes det att vissa inställningar i tidredovisningen och reseräkningen inte fungerade riktigt som man tänkt sig. Yvonne berättar att det avhjälptes snabbt med lite handpåläggning från Flex konsulter: 

– fördelen med ett flexibelt system som kan anpassas på (nästan) alla tänkbara sätt. Yvonne är mycket nöjd med kontakten med Flex.

– Vi har under hela resans gång fått bra service och snabb hjälp så fort vi behövt något.

Det gick betydligt snabbare än vad det normalt gör. Men ett riktigt bra implementationsteam tillsammans med vår vilja att förändra bidrog till en lyckad implementation.

 

Använder tid, resa och lön

Nord-Lock använder tidredovisning, reseräkning och lön från Flex. Arbetarna på Nord-Lock använder Flex för att registrera sina resor och avvikelserapporterar i tidrapporten. Det är flera moment som har förenklats i och med införandet av Flex HRM.

– Närheten till löneadministratören, flexibilitet och snabbhet är det som betyder mest för oss. Men även att det är ett modernt system med moderna funktioner som till exempel att man kan ta bild på kvitton, mäta körsträckor mm. Jättebra funktioner!

 

Om Nord-Lock

Nord-Lock Group erbjuder innovativa lösningar för skruvförband som har som huvudsyfte att säkra människoliv och våra kunders investeringar. På Nord-Lock arbetar 650 personer i mer än 25 länder varav ca 250 anställda finns i Sverige. Huvudkontoret finns i Malmö. 

 

Relaterade inlägg