“Vi tycker att det fungerar otroligt bra” – Hökerum Bygg gick från lönehantering inhouse till Flex löneoutsourcing

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >“Vi tycker att det fungerar otroligt bra” – Hökerum Bygg gick från lönehantering inhouse till Flex löneoutsourcing</span>

Vad gör man när löneadministratören på företaget vill byta jobb? För Hökerum Bygg var lösningen enkel: att outsourca. Här berättar HR-chefen Anneli Olausson mer om hur samarbetet med Flex Services fungerar.

Hökerum Bygg är ett bygg- och bostadsutvecklingsföretag med över 50 års erfarenhet i branschen. De bygger främst bostäder i prefabricerad betong och har i dagsläget 65 anställda. Idén om att outsourca lönehanteringen väcktes för tre år sedan, när den befintliga löneadministratören skulle byta jobb inom företaget efter många år på samma tjänst.

Anneli Olausson har jobbat som HR-chef på Hökerum Bygg i sju år. Jobbet som HR-chef är väldigt varierande där hon hanterar allt från rekrytering och konflikthantering till lönekartläggning, employer branding och arbetsmiljön i stort. Anneli jobbar även med implementering och underhåll av bolagets löne- och HRM-system. Att outsourca lönerna till en partner tycker hon har fungerat otroligt bra.

– Vi hade skött vår lön själva i flera år men valde att gå över till outsourcing när löneadministratören ville byta jobb. Fördelarna är många, men bland de viktigaste är att våra anställda kan få en sammanhängande ledighet – och att det är kostnadsmässigt effektivt. Det finns också en bra support på Flex som är behjälplig när det behövs.

Fördelarna är många, men bland de viktigaste är att våra anställda kan få en sammanhängande ledighet – och att det är kostnadsmässigt effektivt.

Enkelt att fortsätta med det som redan fungerar

När steget till att börja outsourca lönerna skulle tas, föll valet av outsourcingbolag på Flex Services. Ett beslut som kändes självklart eftersom Hökerum Bygg redan var nöjda användare av den systemlösning Flex Services tillhandahåller: Flex HRM. – Vi valde Flex Services just på grund av att vi själva valt att jobba i systemet från början och att alternativet fanns inom Flex – så enkelt att vi kan fortsätta med det som redan fungerar.

Hur ser ert samarbete med Flex Services ut?

– Det går till så att vi har löneavstämningar före frisläpp till Flex mellan HR-chef och ekonom (den före detta löneadministratören, som alltså bytte jobb till ekonom, reds. anm.) – med eventuella förändringar som ger konsekvenser på lön. Den avstämningen vi har från vår sida tar cirka två till fyra timmar.

Vilka fördelar ser du med att jobba i Flex HRM?

– Fördelarna är att det är en helhet – du har en bra översikt på bland annat dokument, personuppgifter, scheman, attesteringar, projekt, konteringar, medarbetarsamtal, avtal om förskottssemester, utlämnade förmåner, löner, resor, traktamenten och scheman.

Finns det någon funktionalitet som ni uppskattar extra mycket?

– Vi blev mycket glada att Flex kom med modulen lönekartläggning nu – som vi precis ska implementera. Att ha allt samlat i samma system är ovärderligt.

Har du något tips till någon som funderar på att outsourca lönejobbet men inte riktigt vet om det skulle passa dem?

– Ta en ordentlig funderare kring vad ni behöver, ventilera era tankar med en anställd på Flex som demonstrerar – och ha med er mycket frågor för att säkerställa att ni får just det ni behöver.

Om Hökerum Bygg
Hökerums Byggs verksamhet är fokuserad på bostadsutveckling och byggnation av prisvärda och hållbara bostäder, med tyngdpunkt på orter från Skåne till Dalarna. En viktig del av verksamheten är deras entreprenadverksamhet, där de bygger bostäder och kommersiella fastigheter på totalentreprenad för andra. 

Hökerum Bygg har sitt säte i Ulricehamn och ar de de senaste 20 åren byggt cirka 7000 bostäder. Företaget ingår i koncernen Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB. 

 

Relaterade inlägg