Flex Services – ett lönecenter med ett unikt koncept

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Flex Services – ett lönecenter med ett unikt koncept</span>

Sköta lönerna internt – eller outsourca? För att säkra kvaliteten och tryggheten i lönehanteringen är det alltfler företag som väljer det senare alternativet. Men exakt vilka mervärden ska du som kund kunna förvänta dig av din outsourcingpartner? Vi har pratat med Björn Jareblad, VD på vårt lönecenter Flex Services, som menar att nyckeln till en riktigt lyckad löneoutsourcing är att tillhandahålla det allra bästa inom HRM-system – i kombination med trygga och flexibla lönetjänster.

Produkt och tjänst i en unik kombination

Flex Services erbjuder outsourcing av löne- och HR-administration till företag av varierande storlek inom en mängd olika branscher. Lönecentret bildades 2018 som ett dotterbolag till Flex Applications, en av de ledande leverantörerna i Sverige när det gäller webbaserade helhetslösningar för personaladministration. Det unika i kunderbjudandet på vårt lönecenter Flex Services består i att kombinera det mest innovativa inom HRM-system – i form av en kraftfull och funktionsrik plattform och användarvänliga mobila applikationer – med de mest flexibla lönetjänsterna som kan skalas upp eller ner efter kundens behov.

Björn förklarar närmare:
– Vi har en solid bas som programleverantör och tjänsterna vi erbjuder bygger på vår helt egenutvecklade programvara, Flex HRM. Det är en modern molnbaserad plattform som samlar allt som behövs för personaladministrationen på ett ställe – en enda databas, ett enda gränssnitt och ett enda personregister. Därmed kan vi öppna upp hela eller delar av systemet och bygga eller använda redan befintliga standardlösningar, just för att kunden ska få de specifika tjänster som man behöver runt HR och lön.

Optimera HR-processerna med ett lönecenter

Björn understryker att ett lönecenter också ska kunna ge tips och vägledning som hjälper företaget att optimera och effektivisera sina HR-processer:

– Vi nöjer oss inte med att få ut korrekta löner varje månad, utan har alltid fokus på att utveckla kunden runt personalplattformen. Det är något som vi märker att våra kunder uppskattar, att vi även rekommenderar olika förbättrade arbetssätt – så att verksamheten aldrig behöver sitta kvar med ineffektiva och olönsamma processer. För oss är löneadministrationen som en helhet där både personalplattformen och tjänsterna behöver hänga ihop för att kunden ska få en effektiv helhetslösning, förklarar han.

Vad gör ni om löneadministratören plötsligt blir sjuk?

Tänk er att det är den 20:e och att era löner ska iväg den 22:e. Då blir löneadministratören plötsligt sjuk. Vad gör ni? Denna sårbarhet är en verklighet för många företag idag. Att lämna över administrationen till en extern partner kan då kännas som ett tryggt och säkert alternativ. Björn Jareblad instämmer i att minskad sårbarhet är ett viktigt argument för att välja en löneoutsourcinglösning:

– Ja, om lönerna hanteras inhouse saknas det ofta en backup både med kunskap och resurser, men med oss som partner får du tillgång till ett helt team av lönespecialister med mångårig erfarenhet och koll på best practice. Du behöver inte heller oroa dig för att inte hänga med i allt som förändras kring avtal, lagar och regler inom löneområdet – något som kan vara tufft att hinna med för en eller ett fåtal löneadministratörer. På Flex Services sköter vi det jobbet åt dig!

All kompetens under samma tak på Flex lönecenter

Det faktum att produkt och tjänst finns samlade under ett och samma tak hos Flex Applications och Flex Services innebär också en kompetensmässig fördel – och därmed ökad trygghet – enligt Björn:

– Här på Flex har vi kontroll över hela kedjan. Från produktutveckling, försäljning, projektledning och implementation till support, teknik och lönespecialister – allt under samma tak. Sammantaget är vi över 100 specialister som arbetar runt tjänsten och vi har lotsat våra kunder genom tusentals implementationer – något som självklart kommer dig som kund hos Flex Services tillgodo.

Är ett löncenter något för ditt företag?

Har du funderingar på att låta ett lönecenter ta hand om delar av löne- och HR-administrationen? Låt oss hjälpa dig att reda ut de frågetecken som kan finnas inför detta viktiga beslut.

Relaterade inlägg