Har du upptäckt fördelarna med vår HR-dashboard?

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Har du upptäckt fördelarna med vår HR-dashboard?</span>

Kämpar du och dina kollegor med att få ordning på era viktiga HR-nyckeltal? Saknar ni ett verktyg för att paketera dem i ett tydligt och lättbegripligt format för rätt målgrupp? Då ska du kika in vår HR-dashboard – den smarta digitala instrumentpanelen som nu blivit ännu mer användarvänlig och mångsidig!

Låt oss börja i rätt ände. För dig som kanske inte är bekant med konceptet dashboard, vad innebär det? Jo, en HR-dashboard kan beskrivas som en sammanställning av viktiga nyckeltal presenterat på ett lättbegripligt och visuellt sätt för de personer som behöver ha tillgång till dem. Med stapeldiagram, grafer, cirkeldiagram och mätare med grönt/gult/rött ljus ger dashboarden en tydlig ögonblicksbild över verksamheten. Hur hög är personalomsättningen och hur skiljer den sig mellan avdelning A och avdelning B? Hur ligger vi till med sjukfrånvaron och hur har den utvecklats över tid? Hur mycket fakturerar de anställda? Och vad är medelåldern inom personalgruppen?

I vår HR-dashboard som är en integrerad del av helhetslösningen Flex HRM finns svaren på dessa – och en hel rad andra frågor – bara några klick bort i din dator eller mobil.

Lätt att navigera rätt med utökat utbud av nyckeltal

Rätt använda kan HR-nyckeltalen hjälpa er att synliggöra era styrkor och svagheter, fatta faktabaserade beslut och styra er verksamhet i rätt riktning. Vår HR-dashboard paketerar en stor uppsättning av de vanligaste nyckeltalen, så att du och dina kollegor alltid har uppdaterade siffror till hands inom de områden ni behöver rikta strålkastarljuset mot. Under 2021 har vi dessutom kompletterat med hela fem nya typer av data du kan presentera i dina paneler. Det innebär att du i dagsläget har tillgång till dessa nyckeltal: Anställningsform, Antal anställda, Antal heltidstjänster (FTE), Avgångsorsak, Befattning, Frisläppt belopp till fakturering, Genomsnittlig anställningstid, Medelålder, Personalomsättning och Sjukfrånvaro. Vilka av dessa mått är mest kritiska för ditt företag att bevaka och analysera? Låt din verksamhets behov styra valet – och låt sedan dashboarden bli er smarta hjälpreda på vägen!

Kortare startsträcka med ny standard-dashboard

Kanske vill du snabbt komma igång och börja utforska möjligheterna med dashboards – med minsta möjliga förarbete? Det är nu möjligt! För att hjälpa dig som Flex-användare på traven har vi nämligen skapat en standard-dashboard med färdigkonfigurerade paneler. Bara aktivera den för rätt målgrupp och sedan kan ni låta er HR-dashboard leverera dagsfärska och snyggt paketerade nyckeltal åt er. Startsträckan är minimal!

Nya detaljvyer

Med sin pedagogiska och visuellt tydliga grafik ger vår HR-dashboard en fantastisk helhetsbild och överblick över din verksamhet. Vill du även dyka ner bland detaljerna och se vad som gömmer sig bakom de olika siffrorna? Då kan du självklart göra det! Till exempel vill du kanske veta mer om de som slutat på företaget fördelat på olika avgångsorsaker? En av våra nyheter under 2021 är möjligheten att klicka på en graf som du vill utforska närmare. Du får då upp detaljer om de anställda som ligger bakom, till exempel vilka anställda som har gått i pension eller sagt upp sig under vald tidsperiod. Med andra ord: du får både hela bilden och detaljerna i en och samma vy!

Topp fem fördelar med vår HR-dashboard

  1. Sömlöst flöde där all data redan finns i systemet, i ett och samma gränssnitt. Hejdå krångliga överföringar och klippande och klistrande i Excel-filer!
  2. Paketerar viktiga data på ett grafiskt tilltalande och lättbegripligt sätt – dessutom med möjlighet att skräddarsy vyer och göra detaljerade urval efter egna önskemål.
  3. Ger företaget verktyg för att arbeta proaktivt med hälsa, arbetsmiljö och trivsel.
  4. Alltid tillgång till dagsfärska nyckeltal – i valfri dator eller i din mobil.
  5. ”Trafikljusfunktion” som snabbt ger en statusindikation och ger er uppmärksamma på oönskade förändringar.

 Visst låter det bra? Här kan du läsa mer om vår HR-dashboard och våra andra verktyg för en smartare och smidigare HR-vardag.

Relaterade inlägg