Alla nyheter, Flex informerar

Nu öppnar Flex eget lönecenter!

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Nu öppnar Flex eget lönecenter!</span>

Planerna har funnits sedan en tid tillbaka och nu gör Flex Applications slag i saken. I mars öppnas Flex Services, vårt eget lönecenter!

Flex Applications har utvecklat löne- och personalsystem sedan 90-talet och på marknaden är vi kända för vår kompetents och våra användarvänliga system. Bland Flex kunder och svenska företag överlag är det nu fler och fler som efterfrågar möjligheten att outsourca lönehanteringen.

Miran Dennerqvist, ägare och koncernchef på Flex Applications:

– På Flex har vi under en längre tid sett hur efterfrågan på tjänster ökat, det ligger i tiden att outsourca sin löneadministration. Både små och stora företag har insett att det finns mycket att tjäna på att lämna över administrationen till de som är specialiserade på de här frågorna och systemen. Vi vill självklart erbjuda våra kunder den bästa servicen och möta deras behov. När vi nu har ett komplett webbaserat personalsystem känner vi att tiden är mogen.

Björn Jareblad, vice VD, tillägger:

– Vår HRM-plattform är ledande på byråer idag men den kommer att bli ännu vassare när vi själva får förståelse för alla processer. Vår största fördel är att tjänsten levereras från en och samma leverantör och vi har kontroll över hela kedjan, från produkt, försäljning, projektledning, implementation, support, utveckling, teknik och lönespecialister. Det kommer att vara en trygghet. En ytterligare fördel är att vi har flera tusen installationer bakom oss och den erfarenheten kommer kunderna tillgodo. Hela tjänsten kommer att vara molnbaserad så kunden har tillgång till den både via dator, surfplatta och smartphone, avslutar Björn.

Lönecentret, som är lokaliserat till Flex Applications huvudkontor i Örebro, kommer att erbjuda lönetjänster till företag av olika storlek och med olika avtalsbehov.

Relaterade inlägg