Fastighetsbolaget Wallenstam: "Flex jobbar med ständig utveckling av systemet”

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Fastighetsbolaget Wallenstam: "Flex jobbar med ständig utveckling av systemet”</span>

När fastighetsbolaget Wallenstam bestämde sig för att byta HRM-system var det Flex HRM som tickade flest boxar på kravlistan. Här berättar Nina Lindgren, HR-generalist, hur bytet gick till och hur Flex HRM har underlättat vardagen.

Wallenstam är ett fastighetsbolag med cirka 250 anställda som bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala. Med visionen att vara det självklara valet för boende och lokaler arbetar de för att skapa trygga platser och områden som människor vill bo i, arbeta i och besöka. Nina Lindgren jobbar brett på Wallenstams HR-avdelning och är bland annat systemansvarig för Flex HRM.

– Vi använder oss av Flex tidrapportering, lön och HR-system. Jag skulle säga att samtliga medarbetare använder tidrapporteringen, medarbetarsamtalsmodulen och tar en titt på sitt ”personalkort” när de önskar. Chefer använder även lönerevision. Vi på HR använder modulerna i sin helhet dagligen.

Bemötandet var så himla trevligt!

Hon ser flera fördelar med att använda Flex HRM.

– När vi skulle byta system så föll valet på Flex eftersom de uppfyllde flest av de krav vi hade. Att bemötandet också var så himla trevligt och att Flex jobbar mycket med ständig utveckling av systemet är också viktiga anledningar till att vi valde just Flex. Gränssnittet är också avsevärt trevligare än det tidigare systemet vi hade.

Det mesta inom HR i ett och samma system

Nina tillägger att en annan fördel är att systemet samlar det mesta inom HR.

– Med vårt tidigare system kände vi att det saknades flera delar för att vår HR skulle kunna utvecklas digitalt, och därför satte vi upp en kravspecifikation kring vad vi behövde och önskade. Därefter letade vi efter olika HR-system som kunde erbjuda vad vi önskade – och så blev det Flex.  Nina Lindgren, HR-generalist, Wallenstam

Nina tycker att övergången till Flex HRM har fungerat bra.

– Vi planerade och kommunicerade systembytet noggrant innan vi implementerade och jag tror det var stor anledning till att många tyckte det var lättsamt och ett lyft från tidigare. Det var självklart mycket att lära i början och det är det fortfarande, men våra fantastiska onboardingkonsulter Isabella och Susanne höll oss i handen hela vägen.

Supporten finns också nära till hands när det behövs, säger Nina.

– Supporten fungerar också toppen om vi behöver hjälp! Jag vill även slå ett slag för bokningsbara konsulter som vi använder regelbundet. Det är trevligt att ha en och samma konsult, som med tiden får en djupare förståelse och därför även kan hjälpa oss bättre och smidigare. Enligt Nina har användarvänligheten och tillgängligheten i Flex HRM gett både chefer och medarbetare en enklare vardag. Hon lyfter fram några exempel:

- Många medarbetare uppskattar att rapportera sin tid via appen. Modulen för lönerevision och medarbetarsamtal har också förenklat för oss.

Om Wallenstam

Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter främst i Stockholm och Göteborg. I nära samarbete med staden arbetar de för att skapa trygga platser och områden som människor vill bo i, arbeta i och besöka. Wallenstam erbjuder ett kvalitativt utbud av bostäder på båda orter och har valt att koncentrera sina kommersiella fastigheter till Göteborg. De tar miljöfrågan och det ökade behovet av trygghet i samhället på största allvar och letar hela tiden nya möjligheter att bygga, utveckla och arbeta mer hållbart.

Relaterade inlägg