Tillgängligheten och enkelheten är otroligt uppskattad - Östenssons Livs

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Tillgängligheten och enkelheten är otroligt uppskattad - Östenssons Livs</span>

Östenssons Livs har använt Flex Classic sedan 2010 och i november 2017 påbörjade de övergången till Flex HRM. Ida-Karin Rekic, som är löne- och personalhandläggare, berättar att medarbetarna verkligen uppskattar den nya mobilappen och det faktum att systemet numera är helt webbaserat.

- Den största skillnaden i det nya systemet gentemot att arbeta i Flex Classic är tillgängligheten och enkelheten, berättar Ida-Karin. Flex HRM är kommunikativt och lätt att förstå. Det finns många olika funktioner och det känns som att möjligheterna är obegränsade. Sedan är appen otroligt uppskattad av personalen samt att portalen går att nå från samtliga webbläsare.

Cheferna uppskattar också att HRM är mer tillgängligt för medarbetarna, vilket gör att de får bättre insyn i planering, sitt schema och att personalen själva t.ex. kan göra frånvaroansökningar och klarmarkera sina tidrapporter.

Det var i november som testkörningen av Flex HRM påbörjades. En butik med 25 anställda fick då göra sina stämplingar både i HRM och Classic under två månader. Sedan årsskiftet registrerar alla 13 enheter sin tid i det nya systemet. På Östenssons använder alla medarbetare Flex. Tjänstemän och kollektivanställda inom tre olika avtal har alla tillgång till Flex HRM, men med olika behörigheter beroende på roll i företaget.

Ida-Karin: - Vi är fortfarande i ett startskede av övergången men vi upplever att personalen är positivt inställda. De är glada för den utökade möjligheten att komma åt sina tidrapporter både på webben och i appen. Mina två konsultkontakter på Flex har varit outstanding genom hela detta projekt. De är lyhörda, snabba på att återkoppla, noggranna, uppdaterade och väldigt måna om att lösa eventuella frågeställningar och problem. 

 

 

 

 

 

 

 

Cheferna uppskattar också att HRM är mer tillgängligt för medarbetarna, vilket gör att de får bättre insyn i planering, sitt schema och att personalen själva t.ex. kan göra frånvaroansökningar och klarmarkera sina tidrapporter.

 

Om Östenssons Livs

Östenssons Livs är en familjeägd, fristående livsmedelskedja med nio butiker i Östergötland. De har egen produktion med styckcentral, bageri och kök. Företaget har ca 230 anställda. "Mat och omtanke från trakten" är filosofin.

Östensons Livs använder

HRM Time, 

 

 

Relaterade inlägg