General Electric

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >General Electric</span>

Världskoncernen General Electric har upptäckt fördelarna med Flex. – Vi är mycket nöjda. Vår administration har blivit mer rationell sedan införandet av Flex Resa och Flex Tid. Systemen är enkla, användarvänliga och innehåller betydligt fler finesser än de vi hade tidigare, säger Oskar Sporrong som är Employee Service Leader inom GE:s svenska verksamhet.

Ungefär 3 000 medarbetare använder Flex Reseräkning i General Electrics bolag. För Flex Tidredovisning är motsvarande siffra 1 500. Som Employer Service Leader arbetar Oskar Sporrong för att hitta så effektiva stödsystem som möjligt för de olika företag som ingår i GE-koncernen och som finns representerad i ett stort antal branscher i Sverige. Mest känt är kanske GE för olika bank- och finansieringstjänster samt medicinsk spetskompetens i form av GE Healthcare. – Storlek, struktur och verksamhetsinriktning varierar väldigt mycket bland våra bolag. Därför gäller det att hitta system som passar alla. Bolagen under vårt paraply kan vara små med en enda anställd upp till 1 500.

Tack vare Flex fann GE vad dom letade efter när det gäller tid- och reseräkningssystem som kännetecknas av enkelhet, användarvänlighet och stor funktionalitet för företag av alla storlekar och verksamhetsinriktningar. – Tidigare arbetade jag på bioteknikbolaget Amersham Biosciences AB som köptes upp av GE 2005. Där använde vi Flex Reseräkning och var mycket nöjda. Därför var det naturligt att införa systemet i stor skala även på GE, förklarar Oskar Sporrong.

– På Amersham användes Flex Reseräkning av dem som reste mer frekvent, men på GE bestämde vi oss för att köra det rakt av med alla eftersom vi var säkra på att vi fick ett bra och beprövat system.

Vad är det som gör Flex system så bra?

– Jag ser Flex Reseräkning som helt outstanding på marknaden jämfört med konkurrenterna. Det är enkelt och användarvänligt, och dessutom finns fler möjligheter och finesser jämfört med vad vi hade tidigare, säger Oskar Sporrong och ger ett konkret exempel:

– Man kan göra avdrag för en resa om man kombinerar den med semester. Tidigare var man tvungen att göra två reseräkningar. Sådant krångel slipper vi nu. Dessutom använder ungefär 1 500 medarbetare Flex Tidredovisning i sin dagliga verksamhet.

– Fördelarna är samma med Flex Tid, och bäst av allt är förstås att de två systemen är integrerade med varandra vilket inte är särskilt vanligt. Att användarna verkligen tagit Flex system till sig visar den respons som Oskar Sporrong fått sedan införandet i fjol.

Fördelarna är samma med Flex Tid, och bäst av allt är förstås att de två systemen är integrerade med varandra vilket inte är särskilt vanligt

 

– På de kommentarer jag fått från verksamheten märker jag tydligt att användarna själva upplever just de fördelar jag nämnt tidigare. Det vill säga enkelhet, stor funktionalitet och att det verkligen går att göra allt man behöver. Hela flödet kring tid- och resehantering sker, kort och gott, smidigare i dag. Risken för att fel information smyger sig in minimeras eftersom registrering sker på ett och samma ställe i systemen som finns tillgängliga var som helst förutsatt att man har tillgång till Internet. Och även om allt inte har fungerat smärtfritt första året känner Oskar Sporrong att det finns en genuin stöttning från leverantören när det gäller support och rådgivning.

Jag ser Flex Reseräkning som helt outstanding på marknaden jämfört med konkurrenterna. Det är enkelt och användarvänligt, och dessutom finns fler möjligheter och finesser jämfört med vad vi hade tidigare

 

Om GE

Världskoncernen General Electric finns representerat i ett stort antal branscher i Sverige. Man ägnar sig åt allt från jet-motorer till glödlampor. Mest känt är kanske bolaget i Sverige för olika bank- och finansieringstjänster samt medicinsk spetskompetens i form av GE Health-care. Storleken på GE:s bolag varierar kraftigt. Här finns tjänste-företag från en enda anställd till producerande bolag med upp till 1 500 anställda. Mer info: http://www.ge.com/se/

Relaterade inlägg