Mitt wow i jobbet är kontakten med alla människor

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Mitt wow i jobbet är kontakten med alla människor</span>

Den 31 januari är det lönekonsultens dag och det vill vi förstås uppmärksamma! Karin Svedberg har jobbat som applikationskonsult på Flex i 8 år, varav de två senaste som ren lönekonsult.

Vad är det bästa med ditt jobb, Karin?

– Det som är mitt wow i jobbet är kontakten med alla människor. I samarbete med Flex-administratörerna ute i landet försöker jag möta deras företags behov och hitta lösningar som underlättar i deras vardag.

Vad innebär det att jobba som lönekonsult?

– Du jobbar nära kunden och ansvarar för att parametersätta lönesystemet utifrån kundens kollektivavtal och önskemål. Du utbildar också kunden i systemet så att de själva kan ”köra lön”. I arbetet ingår konfigurering av parametrar, formelhantering på lönearter, skuldhantering, importer och exporter av data mm. Som applikationskonsult i lön jobbar du både mot lön och ekonomi för att se till att lönen blir korrekt utbetalt och att ekonomi får rätt bokföringsfil och rätt skulduppbokning av exempelvis semesterskuld.

Vad skulle du säga till den som funderar på att styra in på yrket som lönekonsult?

– Om du tycker att lönehantering är roligt och spännande och känner att du vill jobba mer med systemuppsättning så är jobbet som applikationskonsult nästa steg. Du bör tycka det är roligt att tolka avtal, vara logisk och ha förmågan att utifrån olika frågeställningar hitta olika typer av lösningar. Som applikationskonsult jobbar du nära kunden under hela projektet, från kartläggning till stöttning i skarp lön, så du behöver kunna hantera många olika typer av situationer och människor. Jobbet innehåller även dokumentation, planering av uppsättningen, och att i samråd med projektledare se till att tidsplanen följs.

Lönekonsultens dag instiftades av Srf konsulterna och att det blev just 31 januari har att göra med att det då (historiskt sett) varit sista dag för att lämna in kontrolluppgifter. I samband med att AGI infördes behöver det oftast inte längre göras – och det är ju värt att fira i sig. Heja alla lönekonsulter där ute! Idag hyllar vi era insatser lite extra.

Relaterade inlägg