Säg hej till Jane Lundgren Ericsson, Flex Applications nya VD

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Säg hej till Jane Lundgren Ericsson, Flex Applications nya VD</span>

På fritiden hittar du henne förmodligen i publikhavet på någon fotbollsmatch, i löpspåren, eller med en spännande bok i högsta hugg. Den 1 augusti tog hon över rollen som Flex nya VD, säg hej till Jane Lundgren Ericsson!

Först och främst, varmt välkommen till Flex! Hur har din första tid varit?
Min första tid har varit intensiv och väldigt rolig, jag har fått ett så fint mottagande av alla! Men att vara ny på allt är också ganska energikrävande så jag somnade tidigt i soffan första fredagskvällen, kan jag säga.

Helt förståeligt! Nu kommer vi ju (lite snopet) från en ganska regnig sommar – hur spenderade du din semester?
Jag spenderade min sommarsemester på vårt landställe i Norrbotten, i Luleå skärgård närmare bestämt, eftersom min man kommer därifrån. Vi hade regn några dagar i mitten av semestern, men då åkte vi på utflykt till Skellefteå och gick på musikfestival. Så vi hade faktiskt en hel del sol i början och slutet av semestern så jag är ganska nöjd trots allt. 

Berätta lite om dig själv.
Jag kommer från Tumba som ligger ca 2,5 mil söder om Stockholm. Idag bor jag i Enskede som är en av de närmaste villaförorterna. Området byggdes mellan 1900-1930 så mitt hus fyller 100 år i år. Jag är gift och har två barn, en dotter som är 23 som pluggar statsvetenskap och har flyttat hemifrån, och en son som är 19 som precis ryckt in i lumpen.

Vad gillar du att göra på fritiden? Jag önskar att jag kunde säga "påta i trädgården" för jag älskar engelska vilda trädgårdar, men jag har noll gröna fingrar och en sådan trädgård kräver betydligt mer trädgårdstalang än vad det ser ut som. Jag är också fotbollsintresserad och är ordförande i en medelstor fotbollsklubb där jag bor, så en del av fritiden går åt till det. Sedan springer jag en hel del, tränar spinning och andra pass på SATS. Jag är också med i en bokklubb så jag läser ganska mycket. Som avslutning på veckan kör jag en linedance-kurs med en kompis på söndagskvällarna.

Vill du berätta lite om din arbetslivsbakgrund, och vad dina erfarenheter innebär för din roll som VD här på Flex?
Jag har en svensk jur.kand. kompletterad med en engelsk master i finansjuridik. Jag började min karriär som jurist i finansbranschen, närmare bestämt på ett statligt finansföretag som finns till för att främja svensk export. Där stannade jag länge i många olika roller och satt i koncernledningen större delen av tiden.

De sista fyra åren ansvarade jag för bolagets hela kundverksamhet och utlåning. Jag har själv jobbat med att sälja avancerade finansiella lösningar till både svenska och internationella motparter, men också med att leda säljavdelning inklusive verksamhetsutveckling och kundsupport. I och med att jag satt i koncernledningen i så många år så har jag varit involverad i de flesta områden i ett företag. Sedan flera år sitter jag också i styrelsen i en svensk bank, SBAB Bank, och i ett blivande industribolag som heter Copperstone som ansökt om tillstånd att öppna en koppargruva i Kiruna.

Till Visma-koncernen kom jag 2019 som styrelseledamot i ett finansiellt bolag som Visma startat. Där blev jag ganska snabbt anställd istället och de senaste 18 månaderna har jag varit VD för det bolaget. Jag sitter också i styrelsen i ett antal bolag inom Visma-koncernen och det tror jag kan bidra till att hjälpa Flex att lättare dra nytta av allt som Visma-koncern kan erbjuda.

Vad skulle du säga utmärker en bra ledare?
Prestigelöshet, förmåga att kommunicera, engagemang och ärlighet.

Mycket nytt nu i början såklart – vad fokuserar du på under dina första hundra dagar?
Jag fokuserar på att förstå bolaget, affärsmodellen, vad som driver försäljningen, våra kunder, vår produkt – och sist men inte minst, att lära känna alla medarbetare!

Det låter som spännande hundra dagar – lycka till i rollen som Flex VD, Jane!

Relaterade inlägg