Payroll_ Header kopiera

FLEX HRM PAYROLL

Ett smartare lönesystem

Redo för ett snabbare och smartare sätt att betala ut lön (och allt som hör därtill)? Flex HRM Payroll har alla verktyg löneavdelningen behöver för att jobba lätt och rätt. Lönespecen i appen och pengarna på kontot i ett k(l)ick.

Recipharm_logo_RGB_Green-1
wallenstam-logo-1
apollo_logotyp
Lindex-Logo-red-RGB-2024
amesto
naturskyddsforeningen
Brixly
DeLavalInternational
Adidas_logo (1)

Våra lösningar

Fixa lönerna lätt och rätt! Upptäck fördelarna med Flex HRM Payroll!

Håll full koll på skatter, arbetsgivaravgifter, semesterdagar och allt det där andra som bara måste bli rätt. Fixa arbetsgivarintyget och betala ut lönerna i ett klick. Flex HRM Payroll har allt ditt företag behöver för en effektiv löneadministration. 

Flex HRM Payroll är en del av Flex HRM – allt-i-ett-lösningen för dig som vill jobba sömlöst och smart. Låter det som något för er? Boka in en demo idag!

Ett urval av våra kunder

tylo

Tylö

"Flex är lättanvänt, ger en bra överskådlighet och är ett mycket bra verktyg som underlättar mitt arbete på ett betydande sätt."

wallenstam-logo-1

Wallenstam

"Att bemötandet var så himla trevligt och att Flex jobbar mycket med ständig utveckling av systemet är  viktiga anledningar till att vi valde just Flex."

nordlock

Nord-Lock

"Vårt motiv var att vi ville ha en tillgänglig, kvalitativ lönesupport som också kan ge det lilla extra till HR och chefer utan att det ska ta lång tid eller kosta mer."

Detta (och mycket mer) fixar vårt lönesystem Flex HRM Payroll:

Kalendarium för frånvaro

Sjukdagar, föräldraledighet, tillfällig föräldrapenning, kompledighet och semester. Det inbyggda kalendariet i lönesystemet håller reda på all typ av frånvaro – så att du slipper ha koll på allt själv.

All info på ett ställe

Slipp letandet! Du har alla uppgifter om de anställda, anställningsuppgifter, löneutbetalningar, semestersaldon och mycket annat snyggt samlade på ett och samma ställe.

Lönespec direkt i mobilen

Som medarbetare kommer du åt dina lönespecifikationer i appen eller på webben, närsomhelst och varsomhelst. Använder ni Kivra landar lönespecen där. Smidigt, säkert och (klimat)smart! 

Statistik och rapporter

När månadens löner är klara tar du enkelt ut månadens rapporter till Svenskt Näringsliv, SCB, Fora och Collectum. Med den smarta API-kopplingen till Skatteverket är även AGI:n fixad i en handvändning. 

Arbetsgivar­ intyg

Systemet har också en smart hantering av arbetsgivarintyg och slutlön, där alla lön- och anställningsuppgifter skickas direkt från systemet till e-tjänsten arbetsgivarintyg.nu – allt i några snabba klick.

Smidig lönerevision

Skapa lönepotter, planera och fördela nya löner, godkänn och verkställ. Flex HRM Payroll underlättar hela lönerevisionen med ett pedagogiskt flöde och ett smidigt samarbete mellan chef och löneavdelning.

Semester­ hantering

Semesterhantering kan vara riktigt klurigt, men vi har gjort det så smidigt det bara går att beräkna semesterdagar och hålla koll på semesterskulden. Alltid anpassat efter era avtal och avvikelser, så klart.

ATK och ATF utan krångel

Systemet gör det lätt att göra rätt med allt som hör till arbetstidskonto (ATK) och arbetstidsförkortning (ATF). Slipp pappersblanketterna och låt de anställda ange sina gällande intjänade pengar/timmar direkt i systemet.

Export till bokföring

Självklart kan du skapa och kontrollera bokföringsunderlaget direkt i Flex HRM Payroll innan du exporterar det till ditt ekonomisystem. Vi har stöd för standardformatet SIE-4 som är det vanligaste formatet på marknaden.

Import av löneunderlag

Slipp filkrångel och manuellt arbete! Transaktioner och schema från ditt försystem hämtas direkt till Flex HRM Payroll i några snabba klick. 

Koll på frånvaron

Du kan enkelt bevaka viktiga tidsgränser kring frånvaron. Systemet hjälper dig exempelvis 
att hålla koll på karensdag, föräldraledighet på mer eller mindre än 5 dagar och sjukfrånvaro på mer eller mindre än 15 dagar.

Komplett och flexibelt

Flex HRM Payroll är ett komplett lönesystem som fungerar för en stor bredd av branscher och avtal. När lagar och regelverk förändras ser vi självklart till att systemet håller jämna steg. Känns tryggt, eller hur?

Vanliga frågor om Flex HRM Payroll

Payroll_lonespec

Kan vi få våra lönespecar i Kivra?

Ja, lönespecarna kan publiceras i den digitala brevlådan Kivra – säkert, smart och snällt mot miljön. Ni kan också få dem i appen Flex HRM Mobile.

Finns rapportering till Arbetsgivarintyg.nu?

Ja, det finns en direktkoppling (API) till Arbetsgivarintyg.nu som gör det möjligt att skicka alla lön- och anställningsuppgifter till e-tjänsten i några snabba klick.

Vilka rapportmöjligheter finns?

Systemet har ett stort antal standardrapporter och dessutom en rapportgenerator där du enkelt kan skapa just de rapporter du och dina kollegor är i behov av.

Kan man skapa egna lönearter och formler i dem?

Ja, i Flex HRM Payroll är det enkelt att bygga egna lönearter och formler och på så sätt skräddarsy hanteringen så att den fungerar för just ditt företags avtal. 

Kan man styra behörigheter i systemet så att alla inte ser allt?

Ja, självklart! Det finns ett väl utbyggt behörighetssystem där ni på detaljnivå kan styra vem som ska se vad i lönekörningen, i andra vyer i systemet och i rapporter. 

Flex support

Vår support finns här för dig!

Funderar du över något eller har du stött på en utmaning i vårt system? Vår hängivna support finns alltid där för dig! 

Vad kan vi hjälpa till med idag?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Missa inget viktigt! Ta del av det senaste inom lön och HRM med vårt nyhetsbrev!