Nyhetsrum

Senaste nytt från Flex, varvat med inspiration, artiklar och kundintervjuer.

Artiklar/Inspiration

Behöver du bygga skräddarsydda HR-rapporter? Upptäck vår nya rapportgenerator!

15 november, 2021

Jobbar du som administratör eller chef med ansvar för företagets HR-rapporter? Kämpar du och dina kollegor med underlag som finns utspridda i olika källor och format? Eller lyckas ni inte få ut det ni önskar av systemets standardrapporter? För dig som är redo för en smartare HR-rapportering: låt oss presentera vår nya rapportgenerator!

Flex HRM är det webbaserade personalsystemet som ständigt växer och vidareutvecklas med nya innovativa funktioner. Till de senaste tillskotten i produktportföljen hör rapportgeneratorn – ett kraftfullt och användarvänligt verktyg som hjälper företaget att skapa sina egna skräddarsydda rapporter.

Vi bad Björn Lindqvist, produktchef på Flex Applications, att berätta mer om rapportgeneratorn och hur den kan underlätta vardagen för chefer och administratörer.

Utnyttja den skattkista av data som redan finns i systemet

Skapa överskådliga listor med de anställdas adressuppgifter eller födelsedatum. Ta ut lönestatistik, frånvarostatistik eller uppföljning av arbetad tid per projekt och avdelning – och mycket mer. Rapportgeneratorn är mångsidig och hjälper dig att utvinna den information som finns registrerad i de olika delarna av systemet. Ett smart sätt att dra största möjliga nytta av er tillgängliga HR-data och förpacka den i ett snyggt och strukturerat format, med andra ord.

– Eftersom all data i Flex HRM ligger i samma databas kan du bygga rapporter med information från olika delar av systemet. Du kan också samköra olika typer av data med varandra, exempelvis om du vill koppla samman personuppgifter med information från tidrapporter eller lönetransaktioner. På detta sätt får du fram exakt den information du önskar i en och samma rapport utan att behöva hantera flera olika filer – och helt utan krångliga överföringar mellan olika system, berättar Björn.

Skräddarsydda rapporter – utan krångliga omvägar

Men i Flex HRM finns det ju redan en uppsättning standardrapporter, räcker det inte av använda sig av dem? Björn Lindqvist:
– Många av våra kunder har även behov av egna, specialanpassade rapporter som ett komplement till standardrapporterna, något som de tidigare varit tvungna att beställa från vår utvecklingsavdelning. Med rapportgeneratorn minskar det behovet, eftersom du kan bygga egna skräddarsydda rapporter efter just ditt företags behov på ett enkelt och användarvänligt sätt.

Smart förhandsgranskningsfunktion

När du skapar din rapport börjar du med att välja vilken datakälla du vill använda, det vill säga varifrån informationen ska hämtas. Därefter finns det en mängd möjligheter till sortering, gruppering och formatering av informationen – så att du kan vaska fram data på ett detaljerat och träffsäkert sätt för just ditt företag eller din avdelning.
– Med den inbyggda förhandsgranskningen kan du se vilket utfall det blir beroende på vilka olika parametrar du väljer. På så sätt kan du i lugn och ro testa dig fram till önskat slutresultat innan du sparar och publicerar din rapport, förklarar Björn.

Kanske är ditt företag del av en koncern? Då kan du dessutom dra nytta av koncernfunktionen som låter dig hantera alla bolag i koncernen i en och samma rapport för optimal smidighet och överblick.

Rätt information till rätt person

När du har byggt din rapport är det bara att skriva ut den som PDF. Du kan också dela den så att exempelvis din chef enkelt kan hämta upp den direkt i systemet. Och naturligtvis behöver du inte oroa dig för att känsliga uppgifter kommer i orätta händer – tack vare ett flexibelt behörighetssystem som säkerställer att rätt information når rätt person.
– Många av våra kunder efterfrågar möjligheten att kunna redigera och jobba vidare med rapporterna utanför systemet. Därför har vi också lagt till möjligheten att exportera din rapport till Excel med en snabb knapptryckning, tillägger Björn.

Rapportgeneratorn erbjuds som en tilläggsmodul till vårt webbaserade personalsystem Flex HRM. Är du och dina kollegor redo för en smartare HR-rapportering och funderar på om rapportgeneratorn skulle vara rätt lösning för er? Tveka inte att kontakta oss!

Jag berättar gärna mer!

Account Manager

Heidi Lindström

Account Manager

Relaterade nyheter

KONTAKT