1990

Flex Applications grundas

Flex grundas under namnet Miranda Software AB av Miran Dennerqvist på ett kontorshotell i Kumla. Fokus ligger på lönesystem och rapportgenereringsprogram.

 • 1992

  Första versionen av reseräkning

  Det Dos-baserade reseräkningssystemet Flex Reseräkning ser dagens ljus. Några av de första kunderna var Emhart Teknik, Carl Zeiss och Bausch & Lomb.

 • 1996

  Nytt namn och övergång till Windows

  Den första Windowsbaserade versionen av Flex Reseräkning släpps. Företaget byter namn till Flex Datasystem. Kontoret flyttar nu in till Örebro och består av tre anställda.

1999

Flex äntrar webben

Konceptet utökas. Flex lösning utökas med ett webbaserat reseräkningssystem, grunden till det som senare blev Flex Portal.

Miran Dennerqvist:

– En potentiell kund ringde mig någon gång under 1997 och undrade om Flex gick att köra på internet. Då var det Windows som gällde och vi höll precis på att färdigställa vårt första klient-serversystem i Windows-miljö. Jag trodde att det hela var något slags missförstånd från kundens sida. Men så var det ju inte och jag förstod att det var detta som var framtiden, säger Miran. Redan året efter hade han och hans medarbetare utvecklat en av branschens första webbportaler åt kunderna.

 

 • 2001

  Flex Tidredovisning ser dagens ljus

  Utvecklingen av tidsystemet Flex Tidredovisning påbörjas. Vi är nu sju anställda, varav fem utvecklare, en kundsupportmedarbetare och en administratör.

 • 2004

  Lön kompletterar lösningen

  För att få en helhetslösning behöver vi komplettera vår lösning med ett lönesystem. Vi påbörjar utvecklingen av Flex Lön, ett drag som visar sig bli mycket lyckosamt och efterlängtat av våra befintliga kunder.

 • 2005

  14 anställda

  Vi är nu 14 anställda på företaget och utvecklingen av Flex Bemanning, en modul för att schemalägga sin personal, påbörjas.

2006

Rejäl tillväxt

Vi öppnar kontor i Stockholm, där vi börjar med att anställa två duktiga medarbetare inom försäljning. Några av våra kunder är International General Electric, Löfbergs Lila, Samhall och Skistar.

Miran Dennerqvist:

– Tillväxten tog rejäl fart vid den här tiden, vilket bland annat belönades med utmärkelsen Gasellföretag av tidningen Dagens Industri tre år i rad från 2007 till 2009. Allt fler större kunder började använda Flex produkter.

 • 2009

  Snart i molnet

  Utvecklingen av ett personalsystem som komplett molntjänst påbörjas.

 • 2011

  Öppnar kontor i Göteborg

  Vi öppnar kontor i Göteborg. Nu är vi 48 anställda, fördelade på orterna Örebro, Stockholm och Göteborg.

2013

Flex HRM lanseras

I Oslo öppnas det första kontoret utanför Sveriges gränser. Efter fem års utveckling lanseras äntligen det helt webbaserade systemet Flex HRM, innehållandes delsystemen Time, Travel och Plan.

 • 2015

  25-årsjubileum!

  Flex firar 25 år! Företaget byter namn till Flex Applications och vi förnyar oss med nya färger och ny logotyp. Vi påbörjar utvecklingen av vår lösning för mindre företag – Flex SBE – Small Business Edition.

 • 2016

  Flex + Bofab

  Flex förvärvar Bofab Timeservices och stärker därmed sin position som en av marknadsledarna inom personalsystem.

 • 2017

  Flex HRM Payroll

  Vi lanserar det helt webbaserade lönesystemet Flex HRM Payroll. Nu är vi 80 anställda, fördelade på fem kontor i Sverige och ett i Norge.

2018

Lönecentret Flex Services ser dagens ljus

Vi har under en längre tid sett hur efterfrågan på tjänster ökat, det ligger i tiden att outsourca sin löneadministration. Vi vill självklart erbjuda våra kunder den bästa servicen och möta deras behov. När vi nu har ett komplett webbaserat personalsystem känner vi att tiden är mogen att även erbjuda våra kunder att ha hand om deras löne- och personaladministration.

 • 2019

  Sju kontor

  Vi har nu kontor i Örebro, Stockholm, Göteborg, Södertälje, Motala, Karlstad och Oslo. Vi börjar närma oss 100 anställda.

KONTAKT