Om Flex Applications

Flex Applications AB finns i Örebro, Stockholm, Göteborg och Oslo och grundades 1990. Huvudkontoret finns i Örebro. Vi har gjort oss kända för att utforma kompetenta och användarvänliga system för personaladministration. Detta mycket tack vare att vi är lyhörda för våra kunders önskemål och synpunkter. Vår ambition är också att hålla en förstklassig support där tillgänglighet och serviceanda är två nyckelbegrepp.

1990

Företaget, då under namnet Miranda Software, grundas av Miran Dennerqvist på ett kontorshotell i Kumla. Fokus låg på lönesystem och rapportgenereringsprogram.

1992

Det Dos-baserade reseräkningssystem Flex Reseräkning ser dagens ljus. Några av de första kunderna var Emhart Teknik, Carl Zeiss och Bausch & Lomb.

1996

Den första Windowsbaserade versionen av Flex Reseräkning släpptes. Företaget bytte namn till Flex Datasystem. Kontoret flyttar till Örebro och tre personer arbetar i företaget.

1999

Konceptet utökas med ett webbaserat reseräkningssystem, grunden till det som senare blev Flex Portal.

2001

Utvecklingen av tidsystemet Flex Tidredovisning påbörjas. Vi är nu sju anställda, varav fem utvecklare, en kundsupportmedarbetare och en administratör.

2004

För att få en helhetslösning behöver vi komplettera vår lösning med ett lönesystem. Vi påbörjar utvecklingen av Flex Lön.

2005

Vi är nu 14 anställda på företaget och utvecklingen av Flex Bemanning – en modul för att schemalägga sin personal – påbörjas.

2006

Flex öppnar kontor i Stockholm. Tillväxten tar rejäl fart. Några av våra kunder är International General Electric, Löfbergs Lila, Samhall och Skistar.

2009

Utvecklingen av Flex Personalsystem som komplett molntjänst påbörjas. Vi blir utnämnda som Gasellföretag av tidningen Dagens Industri tre år i rad 2007–2009.

2011

Göteborgskontoret öppnas. Vi är nu 48 anställda, fördelade på orterna Örebro, Stockholm och Göteborg.

2013

I Oslo öppnas det första kontoret utanför Sveriges gränser. Efter fem års utveckling lanseras det helt webbaserade systemet Flex HRM.

2015

Flex firar 25 år! Företaget byter namn till Flex Applications och vi förnyar oss med nya färger och ny logotyp. Vi påbörjar utvecklingen av vår lösning för mindre företag – Flex SBE.

2016

Flex förvärvar Bofab Timeservices och stärker därmed sin position som en av marknadsledarna inom personalsystem.

Jobba hos oss

Flex Applications är ett modernt och växande företag inom IT, specialiserat på personaladministration. Idag är vi ett 90-tal medarbetare. Vi finns i fräscha lokaler centralt i Örebro, Stockholm, Göteborg och Södertälje. Våra kunder består idag av ca 2000 stora och medelstora företag i Sverige och Norge och vi har även ambition att expandera utanför Norden.

Är du intresserad av ett stimulerande och varierat arbete i ett växande företag med duktiga och vassa medarbetare? Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med kompetenta och erfarna personer att komplettera vår laguppställning med. Även om vi just nu inte utannonserat någon tjänst inom ditt kompetensområde är du välkommen att skicka in en spontanansökan.

Mejla ditt CV och ett personligt brev till ansokan@flexapplications.se Skriv vad din ansökan gäller i ämnesraden, t.ex ”HR-konsult”, ”Systemutveckling” eller ”Support”.

Emanuel, Systemutveckling

I mitt jobb är ingen dag den andra lik. Det är hela tiden nya utvecklingsprojekt att ta sig an. Detta innebär att det är stor variation i arbetsuppgifterna och det är bland annat det som gör arbetet på Flex så intressant.

Läs intervjun

Marcus, Försäljning

Flex är ett utvecklande och innovativt bolag, vi ligger hela tiden i framkant inom vår bransch och det är en mycket spännande resa att få vara med på.

Läs intervjun

Catrine, Projektledare

Jag ville jobba i ett bolag med korta beslutsvägar och stort intresse för kunden, därför sökte jag mig till Flex. Det bästa är utmaningarna jag möter, omväxlingen, och att jag får träffa folk från så många olika verksamheter. Jag lär mig nytt varje dag.

Läs intervjun

Våra partners

Flex Applications samarbetar med ett flertal företag inom bland annat bank, löneservice, ekonomi och tidterminaler för att tillsammans med dessa kunna erbjuda en anpassad och integrerad lösning.

Certifierade lönecenter

Lönecenter med komplett lösning från Flex

Några av våra kunder

Christian Berner

”Ett krav jag har på vår personalsystemleverantör är kompetens och kundservice. Eftersom Flex Applications bara arbetar med personalsystem kan de erbjuda en organisation med specialister inom såväl support och teknik inom HR” - Håkan Håkansson

Svenska kyrkan

”Flex Applications har visat att de inte bara har utmärkta system, utan också en attityd hos projektledare och konsulter att vilja lösa de problem som uppkommer gemensamt med oss på kyrkan” - Susanne Ek

Tylö

”Hos Flex får jag alltid jättebra support. Det är ett stöd i vardagen som man alltid kan lita på. Dessutom uppskattar jag den lyhördhet som finns. När jag har önskemål om anpassningar och kompletteringar gör man alltid sitt bästa för att lösa dessa önskemål.” - Camilla Brink

Din Lön

”Flex system har allt som finns i de storskaliga systemen, men de är mindre tungrodda och mer flexibla. Systemen är säkra och pålitliga samt mycket användarvänliga både för oss och våra kunder.” - Sanna Tadic

GE

"Jag ser Flex Reseräkning som helt outstanding på marknaden jämfört med konkurrenterna. Det är enkelt och användarvänligt, och dessutom finns fler möjligheter och finesser jämfört med vad vi hade tidigare." - Oscar Sporrong