Nyhetsrum

Senaste nytt från Flex, varvat med inspiration, artiklar och kundintervjuer.

Artiklar/Inspiration, Flex informerar

Flex Services öppnar nytt kontor i Motala

26 januari, 2023

Flex Services, dotterbolag till Flex Applications, växer så det knakar. Nu expanderar de söderut och öppnar nytt kontor i Motala. På fredagen invigdes de nya lokalerna på Kyrkogatan och vi passade på att prata lite med Jenny Sigvardsson, lönechef på Flex Services.

Den nya fräscha lokalen som ligger trevligt belägen mitt i centrum har nära till både affärer och vatten. Här sitter just nu fem medarbetare och jobbar, men på sikt ska dessa fem bli 15, säger Jenny.

– Flex Services har expanderat så pass mycket på så kort tid, snabbare än vad vi hade tänkt oss från första början. Det är fantastiskt roligt såklart!

Jenny berättar att man inledningsvis tittade på Västerås, Karlstad och Motala, och att valet slutligen föll på Motala.

– Dels har vi har inlett ett samarbete med TUC i Linköping, som bland annat utbildar lönespecialister, så kompetensen finns nära. Flex Applications hade dessutom redan ett kontor i Motala, så två säljare därifrån kommer att dela kontor med oss. Det kändes som ett naturligt steg att fortsätta växa här.

Egen produkt en del av framgångsreceptet

Flex Services startades 2018 i Örebro, men det var först i början på 2020 som det satsades ordentligt. När man väl valde att köra, så gick det snabbt framåt. De ursprungliga två medarbetarna blev sex och många nya kunder togs in. Sedan dess har Flex Services stadigt utökat arbetsstyrkan.

Jenny berättar att framgångarna beror på att många kunder ser vinsten i att Flex Services har helheten – med produkt och tjänst under ett och samma tak.

– Eftersom vi både äger våra system och arbetar i dem, så innebär det att vi har en nära dialog med utvecklingsavdelningen om nya funktioner som ska utvecklas i systemet. Vi som lönespecialister är slutanvändare av systemet och ser tidigt vad som behöver förbättras – där har vi en enorm fördel genom vår nära kontakt med våra utvecklare. Det gör vårt arbete mer effektivt eftersom vi har kortare vägar för justeringar, helt enkelt. Sedan har vi också en väldigt bred kompetens hos Flex Services, vilket skapar en trygghet och ett lugn hos våra kunder.

Nu är planen att utöka antalet medarbetare på Motalakontoret, berättar hon.

– Vi vill fortsätta expandera med fyra till fem personer per år, i takt med att fler bolag tillkommer. Just hur många bolag som tillkommer och hur snabbt de gör det kan vi förstås inte påverka så mycket, och det går ju lite hand i hand med omvärldsläget. Men allteftersom vi växer ännu mer så planerar vi för 15 medarbetare på detta kontor, och det ser vi fram emot!

Möjlighet till dagstur viktigt vid valet av ort

Jenny säger att hon tror att Flex Services kommer att trivas bra i Motala, och tillägger att en av fördelarna med ett kontor i Motala är att medarbetarna i Örebro kan komma dit över dagen, eller tvärtom.

– Vi vill kunna göra dagsturer till varandra mellan våra arbetsorter, inte bara för att samarbetet ska flyta bra, utan också för sammanhållningen i teamet.

Klara var Flex Services första medarbetare i Motala

En av medarbetarna som kommer att jobba på kontoret i Motala är lönespecialisten Klara Almsin. Hon har jobbat på Flex Services i fyra månader och stortrivs redan i den nya lokalen.

– Jag tycker det fungerar väldigt bra, lokalen är fräsch och trivsam och jag ser alltid fram emot att gå till jobbet! Vi är två lönespecialister här just nu, och det ska bli spännande att se det växa och få fler kollegor med samma roll här i Motala.

Hon tillägger att det är ett roligt och lärorikt arbete med nya utmaningar varje dag.

– Dels för att det är mycket nytt att lära sig, dels för att det är många bra kollegor i verksamheten som man har kontakt med. Jag tycker också att det är ett bra och välfungerande system som vi arbetar i, vilket gör att det blir ett effektivt arbetssätt.

Vi önskar Flex Services lycka till i Motala!

Du kanske också är intresserad av

KONTAKT