Flex Lön

Flex Lön har allt ditt företag behöver för en effektiv löneadministration. Med ett användarvänligt och lättarbetat gränssnitt automatiserar Flex Lön det mesta av lönehanteringen och gör dig trygg i att de anställda får rätt lön.
Låt Flex göra jobbet.

Kontakt

Ett säkert, smidigt och flexibelt lönesystem

För dig som har höga krav på anpassning och flexibilitet. Exempelvis är det enkelt att backa och komplettera en lönekörning om det skulle behövas.

Spara tid

Återkommande arbete som görs i samband med registreringen kan sparas, så att du slipper göra allt från början nästa gång. Flex Lön sparar tid.

Kom ihåg

Sjukdagar, föräldraledighet, VAB, kompledighet och semester. Det inbyggda kalendariet i lönesystemet håller reda på all typ av frånvaro. Så att du slipper ha koll på allt själv.

Ha koll på läget

Håll reda på och bevaka födelsedagar, anställningstid, LAS, överuttag av semester m.m. Bevakningscentralen är ett fantastiskt hjälpmedel i Flex Lön.

Miljövänligt

Att skicka ut lönespecifikationerna via e-post eller vår app HRM Mobile sparar både tid och miljö. Lönespecifikationen kan även skickas till den digitala brevlådan Kivra dit personer kan få sin post skickad från anslutna företag och myndigheter.

Många möjligheter

När du tar ut lönespecifikationerna och andra rapporter har du möjlighet till ett flertal urval. Du kan även lägga in egna begrepp i ditt lönesystem och skapa grupper för exempelvis yrkeskategorier eller ort.

Statistik och rapporter

När månadens löner är klara tar du enkelt fram periodens rapporter. Med vår pedagogiska rapportredigerare kan du få fram statistik över både aktuella och historiska uppgifter. Flex Lön sammanställer naturligtvis också arbetsgivardeklaration och kontrolluppgifter för redovisning till skatteverket, lönestatistik för redovisning till SCB och Svenskt Näringsliv, samt pensionsrapportering till Fora, Collectum, KPA, COINS m.fl.

Egna lönestatistikrapporter

Flex Lön ger dig möjligheten att bygga egna, mycket flexibla, rapporter för att summera och presentera olika typer av data från löneutbetalningar.

Lättåtkomlig historik

Tidigare lönespecifikationer kan skrivas ut med de uppgifter som gällde då. Detsamma gäller alla rapporter i systemet. Du kan följa historiken direkt vid löneberedningen.

Flexibla semesteravtal

Med Flex Lön är det enkelt att hantera olika avtal vid semesterberäkningen. Du kan också sätta upp egna beräkningsformler för olika semesteravtal.

Enklare årsskiftesrutiner

Flex Lön sköter CSR-förfrågan, kontrolluppgifter, statistik på sjukfrånvaro, rapportering till Fora m.m. Kontrolluppgiften kan skickas direkt via mejl eller den digitala brevlådan Kivra dit personer kan få sin post skickad från anslutna företag eller myndigheter.

Enkel export för bokföring

För att exportera bokföringsunderlag till ekonomisystem har vi ett väldigt flexibelt system för att bygga filer efter ekonomisystemets format. Vi har också stöd för standardformatet SIE-4 som är det vanligaste formatet på marknaden.

Smidig import av löneunderlag

Transaktioner och schema från HRM Time och HRM Travel hämtas med ett knapptryck in till Flex Lön för löneutbetalning. På så sätt får du mer tid till kontroller och analys och slipper manuell inrapportering. Du kan även importera transaktioner från externa försystem.

Retroaktiv lön utan krångel

Självklart automatiserar Flex Lön beräkningen av retroaktiv lön när det behovet finns. Det är enkelt att göra urval på anställda eller grupper av anställda.

Komplett

Flex Lön är allt ditt företag behöver när det gäller löneadministration. Bransch eller avtal spelar ingen roll. Perfekt för dig som hanterar olika sorters löner och vill förenkla din lönehantering. Flex Lön håller självklart koll på aktuella lagar och regelverk och uppdaterar dessa när det behövs.

Verkar vår lösning bra?

Ja, vi är faktiskt riktigt stolta över våra produkter. Kontakta gärna en av våra säljare.

Kontakt